SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF
Dam

Nya spelare inför 2022!
2022-02-10 15:41
Stående från vänster: Erica, Agnes, Johanna, Emma, Clara, Saga. Sittande från vänster: Sandra, Hanna, Emelie, Julia A. Till höger uppifrån: Åsa, Emilia, Julia W

Försäsongen är i full gång och vi börjar ladda inför årets seriespel. Detta året spelar damerna i Division 1 och F17 spelar i SM-serien. På träningarna finns det några nya och några nygamla ansikten, men det står nu klart att alla spelar i den blå tröjan 2022. 

 

Agnes är en snabb och bollskicklig spelare som höjer tempot och deltar både i anfall och försvar. Försvararen Clara är stark och har en fin bollbehandling. När hon är på plan är det inte många anfallare som får ta ett avslut. Emelie är bekant med den blå tröjan sedan tidigare. Hon har en bra passningsfot och gör det svårt för motståndarnas anfallare. Emilia har hunnit spela några matcher i den blå tröjan innan årsskiftet. Hennes snabbhet och grymma inställning låter inte motståndarna komma förbi henne utan en fight först. Emma kommer från sin moderklubb GIF Nike. Hon har en fin spelförståelse, kan behandla bollen väl och stabiliserar mittfältet. Erica är tillbaka med sitt driv framåt på planen och kämparglöd. Sedan sist har hon hunnit samla på sig rutin från bland annat fler landskamper och spel i Elitettan. Med styrka och rutin från högre divisioner kommer Hanna och hennes grymma löpsteg bidra till många fina anfall och mål. Johanna har extremt snabba fötter och en fin teknik. Hon är farlig offensivt och har inte några problem med att placera bollen bakom målvakten. Julia A är en stark anfallare som är trygg med att hålla i bollen. Hon har en vass högerfot och skapar många offensiva chanser. Vid sidan av planen kör just nu Julia W på med rehab. Vi ser fram emot när hon gör comeback och då kommer det vara full fart i 90 minuter med många lyckade dribblingar. Saga imponerar med en fin bollbehandling och tempoväxlingar. Hon har inga problem att göra en tunnel och motståndarna får med jämna mellanrum gå och köpa korv. Under 2021 tog Sandra en stor roll i både F17 och Dam, men var då på lån från Borgeby FK. Nu ansluter hon på heltid och kommer fortsätta på mittfältet med sitt lugn och sina precisa passningar. Åsa har tränat med oss stora delar av förra säsongen och har visat att hon alltid ger 100% och är extremt kvick. Hon har redan tagit på sig matchtröjan i futsal och nu vi ser fram emot att hon även bär den utomhus. 

 

Vi säger varmt välkomna till Södra Sandby IF och stort lycka till! 

 

Psst! Om ni vill se några av spelarna lira så har vi många träningsmatcher inbokade innan serien drar igång. Nästa match spelas den 12/2 klockan 14.00 mot Eskilsminne IF i Helsingborg. 

 

Agnes Eklöf, Borgeby FK, 2003

Clara Jereus,  Borgeby FK, 2003

Emelie Nilsson, Sjöbo IF, 1998

Emilia Cindric, Hyllie IK, 2004

Emma Sassler,  GIF Nike,  2004

Erica Persson Welin, Borgeby FK, 2005

Hanna Lundell, Borgeby FK, 1998

Johanna Lindblom,  Borgeby FK, 2002

Julia Altheden,  Borgeby FK, 2005

Julia Welin,  Borgeby FK, 2000

Saga Rowa Karlsson, Borgeby FK, 2005

Sandra Welander,  Borgeby FK, 2003

Åsa Olsson, Torsby IF, 2001

 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare