SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF
Dam

SSIF-spelare historisk collagemästare i USA
2021-05-04 23:11

Matilda Ovenberger avgjorde nationella collagemästerskapet i USA

Under natten till tisdag spelade Matilda Ovenberger och hennes Keiser University Women Soccer, Florida mästerskapsfinal i NAIA mot värsta rivalerna William Carey University från Missisippi. WCU var inför avgörandet 1:a rankade i landet och Keiser har inte lyckats besegra sina rivaler någon gång under de senaste tre åren. Keiser var inför finalen regerande mästare och skulle således försvara sin titel från förra året när domaren blåste i pipan för finalen. WCU tar ledningen efter 15 minuter men precis innan matchens slut lyckas Keiser kvittera och matchen går över till golden goal. Fem minuter in i golden goal möter Matilda ett inlägg, och sin vana trogen smäller hon upp bollen i nättaket på volley och Keiser vinner finalen och kan återigen titulera sig mästare i USA bland 220 deltagande skolor. 

 

Matilda har under den korta säsongen gjort 12 mål för Keiser och blev utsedd till turneringens MVP. Södra Sandby IF har under de senaste åren varit hovleverantörer av duktiga spelare till Keiser University och tidigare säsonger har Amanda och Alice Blixt tillhört skolans lag och även Tova Nilsson har kompanjerat Matilda under ett par terminer på Keiser University. 

 

Södra Sandby IF är väldigt stolta över Matildas framfart och prestationer i USA och hon har på ett föredömligt sätt representerat Södra Sandby både som by och lag under flera år i Florida. Matilda har med sina insatser kommit att bli en fin förebild för många av de yngre tjejerna i förenigen som drömer om ett långt fotbollsliv och att fotbollen kan ge de stora möjligheter att prova ett fotbollsliv i ett annat land och i en annan fotbollskultur. Ett bevis på att hårt jobb både på planen och i skolan verkligen lönar sig.

 

Vi säger stort grattis till Matilda och önskar henne en härlig avslutning på terminen i Floridas sol och hoppas att vi kanske kan få ett återseende i SSIF-tröjan när hon är tillbaka på svensk mark. 

 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare