SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF

Din roll som förälder i SSIF

Föräldrar är varmt välkomna till SSIF. Som förälder har du en viktig roll att fylla på många olika sätt.

 

Om du som förälder tycker att verksamheten i SSIF verkar rolig och viktig och vill engagera dig lite mer finns många möjligheter. De flesta ledare och funktionärer i klubben är eller har varit föräldrar till spelare i klubben.

Ungdomsverksamheten i SSIF sköts helt ideellt och ni föräldrar är en nödvändig del i klubben. När barnen börjar i fotbollsskolan är det naturligt att delta i verksamheten, men även när barnen växer upp och blir till stora starka 16-åringar är ni föräldrar väldigt viktiga för dem.

 

Din roll som förälder i SSIF:  

9 budord från Skånes FF - Till alla fotbollsföräldrar

Föräldramöte

 • Det är viktigt att i mån av möjlighet delta på alla föräldramöten som tränaren eller lagledaren kallar till. 

Kioskansvar

 • Det behövs en kioskansvarig för att se till kiosken är bemannad de dagar det är lagets tur att spela match genom att dela upp ansvaret bland de andra föräldrarna. All förtjänst från kiosken går till truppen och skapar bland annat förutsättningar för att truppen ska kunna åka på cup eller läger. Varje trupp i SSIF är självförsörjande och håller sin egna lagkassa.

Körning

 • Föräldrar hjälper till att köra till och från matcherna. Håll lite extra koll på kallelserna och om någon flaggat för att de behöver skjuts.
  Tänk på att våra tränare inte ska behöva vara de som kör till varje match.

Medlemsavgift

 • Även om allt arbete är ideellt kostar verksamheten en hel del pengar. Du som förälder måste betala in medlemsavgift för ditt barn i klubben senast 14 dagar efter säsongens första träning. Ingen spelare får spela match utan att betala medlemsavgift. Uppdaterad information om medlemsavgifter finns här. 

Matchtröjor

 • Matchkläderna tillhör klubben; det finns en uppsättning per lag. Matchkläderna används just för match och inte till träningar. Matchkläderna går i arv mellan olika trupper, så var rädd om matchtröjan och återlämna den om ni skulle välja att lämna föreningen.

Övrig hjälp i föreningen

 • Utöver att man är angagerad i laget där ens barn spelar så behövs också ett angegemang i föreningen.
  SSIF arrangerar bland annat inomhus cup, sommarläger, har behov av lokalunderhåll etc.
  Här är föreningen också beroende av er föräldrar och er hjälp.
  Ju mer vi hjälps åt, ju bättre förening och förutsättningar kan vi skapa!

 

 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare