Viktig information från styrelsen till alla medlemmar
2021-04-09 11:07
Alternativ träningsyta istället för konstgräs

Normalt så hade grässäsongen snart börjat. Lunds kommun har dock meddelat att våra gräsplaner inte är redo för beträdde ännu och är fortsatt stängda.
Gräset är inte tillräckligt starkt och jorden är för blöt.
Väderprognosen framöver indikerar på fortsatt kallt och blött.
Om vi går på våra gräsplaner för tidigt så förstör vi planerna väldigt snabbt.

Detta innebär att preliminär ”grässtart” är den 1 maj.
Detta gäller både för fotbollen och friidrotten.
Friidrotten kan använda anläggningen på vallen, men inte beträda gräset.
För fotbollen så fortsätter vinterschemat, på konstgräsplanen, fram till preliminärt den 1 maj.
Efter den 1 maj, eller efter kommunikation från styrelsen, så finns nytt schema för tider och dagar.
Ni hittar en översikt av schemat här:
Eventuellt kan våra yngsta trupper få tillåtelse att träna på gräset tidigare än 1 maj. Detta kommuniceras i så fall ut till dessa trupper.

Utöver detta har vi fått besked på att kommunen äntligen kommer byta ut vår konstgräsplan.
Tyvärr var detta planerat när normal grässäsong börjat.
Planerat startdatum är den 21 april och kommunen beräknar att arbetet kommer ta 3 veckor.
Detta innebär att vi inte kan vara på konstgräset från och med detta datum samtidigt som vi får inte vara på våra normala gräsplaner.
Därför har vi kommit överens med kommunen, under tidperiod 21/4-1/5,  att planerna bortom konstgräsplanen då får användas, se bild.
Kommunen kommer starta med att tumla och göra iordning dessa två 7-manna planer. Gräset på dessa 2 planer är starkt och bra, samt marken är torrare. Planerna har en nivåskillnad mellan varandra vilket gör att planerna inte kan slås ihop till en 11-manna plan.
Uppdelningen av ytorna är de samma som på konstgräsplanens vinterschema.

Under tiden som konstgräsplanen byts ut så rekommenderar vi inte att man parkerar på den asfalterade basketplanen vid konstgräsplanen. Kommunen kommer behöva denna yta för allt sitt material. Parkering bör ske på parkeringen vid Killebäcksskolan.

I detta fall så styr väder och vind i kombination med ett planerat underhållsarbete.
Ovanstående lösning innebär dock att vi inte behöver ställa in våra träningar och aktiviteter.

Seriestart 2021
2021-03-11 11:34

Vi befinner oss fortfarande i osäkra och oroliga tider gällande Coronan.

Skåneboll har gått på samma linjer som Svenska fotbollförbundet gällande seriestarten för år 2021.
I korthet så skjuts den fram till helgen 1-2 maj.

Detta innebär olika saker för våra olika lag.
Vissa matcher skjuts fram och andra stryks helt.

För att se hur lagen påverkas så finns informationen i sin helhet på Skånebolls hemsida:

Coronaläget och matcher
2021-03-05 16:03

Coronan håller sitt grepp i samhället och vi fortsätter påverkas av den.
Nya riktilinjer och förhållningssätt avlöser varandra, varpå regler och restriktioner kan ändras från den ena veckan till den andra.

Det vitigaste är dock att vi följer alla regler och restriktioner och håller ut!

Seniorserier kommer med största sannolighet att få en förskjuten seriestart.
Detaljer och mer information från förbundshåll kommer säkert inom kort.

Övriga serier, dvs ungdom och junior, kommer inte att schemaläggas enligt tidigare tidsplan eftersom deras start troligtvis också flyttas fram.

I dagsläget rådande restriktioner för oss är:
Inga matcher av något slag är tillåtna

Sedan tidigare gäller
- Träning i mindre grupper
- Byt om hemma
- Håll avstånd

- Vid minsta symptom, bli hemma

- Håll ut!

Regler för träning på konstgräsplan under vintertid
2021-02-04 13:02
Nu under vintersäsong, och innan en träning, är det extra viktigt att först kolla upp på kommunens hemsida om konstgräsplanen är öppen eller inte.

Är planen stängd, så får vi inte beträda planen.
Om vi tränar då det finns snö/is/slask på planen, så trampas det ner i mattan och det bildas is i själva mattan.
Denna is kan sedan kommunen inte ploga eller borsta bort, vilket innebär att planen kommer hållas stängd längre än nödvändigt.
Och då påverkas alla lag i föreningen.
Vänligen respektera detta för alla lags skull.

Så, innan en träning, kolla kommunens hemsida först om planen är öppen eller stängd:
Kampanj med Bingolotto
2021-01-21 11:50

Vi gör just nu en kampanj med Bingolotto och där ni, smidigt och enkelt, får lotterna levererade hem till er brevlåda.

Genom att prenumerera på era Bingolotter så får ni 4 bingolotter på köpet, värde 200:-
Lotterna levereras smidigt och enkelt hem till er brevlåda.

Detta ger föreningen ett välkommet ekonomiskt stöd!!!

Vi kommer dela ut reklam i helgen med en talong man sedan skickar in till Folkspel.
Vi delar inte ut till de brevlådorna uppmärkta ”Ej Reklam”.
Och har man inte fått något i sin brevlåda så hittar ni utskicket här

Man kan även beställa en prenumeration här https://www.bingolotto.se/prenumeration/ eller ringer till kundtjänst 0771 – 440 440.

·         Uppge Södra Sandby IF (förening som prenumerant vill stödja)

·         Uppge kampanjkod 5102 (Välkomstpresent till nya prenumeranter, vi bjuder på 4 st Bingolotter utan kostnad (värde 200 kr)

Önskar man bara spela enstaka gånger, så kan man köpa digitala lotter via denna länk:

Tack för att ni stöttar SSIF och lycka till med era lotter.