SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF

Bli medlem i Södra Sandby IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Södra Sandby IF

Södra Sandby IF, bildad 16 maj 1926, är en idrottsförening i Södra Sandby, som bedriver fotboll och friidrott. 

 

TV-sändning av alla matcher på Sandbyvallen

Vi fortsätter att sända alla matcher på Sandbyvallen så att supportrar och anhöriga både från SSIF och motståndarlag kan följa årets matcher digitalt. Det innebär att du kan följa matchen enligt pay-per-view precis som man gör idag för t.ex. allsvenskan. Du kan titta via padda, smartphone, dator eller smartTV.
 
helgen 16-17 okt:
Detta är sista helgen med hemmamatcher på naturgräs. Beroende på väder/väglag så spelas matcherna enligt följande:
  • Herrar A - Västra Karup, div 4 nv på Sandbyvallen (i så fall TV sändning)
  • Team Sandby - Holmeja, div 6 svB på konstgräset
  • F17 - Rosengård är inställd sedan Rosengård lämnat wo
Kommande sändningar är:
  • Lördag 16 okt kl 14:00  Herrar A - Västra Karup IF, klicka här
Gräsplanerna stängs!
2021-10-15 09:40

Information från kommunen kom till oss idag gällande gräsplanerna.
Vi har tidigare informarat att vårt vinterschema gäller från och med måndagen den 18/10.

 

"Vädret och planernas skick gör att vi tyvärr måste stänga naturgräsplanerna en vecka tidigare.

 

Enligt meddelande från idrottsservice stänger naturgräsplanerna på måndag, det innebär att sista dagen på nuvarande schema är söndag den 17/10.

Från och med måndag den 18/10 är den endast konstgräsplanerna som är öppna, därför börjar vinterschemat/konstgrässchemat att gälla redan på måndag."

3 Sandbytjejer till Landskamp
2021-10-13 08:41
Agnes Mårtensson, Klara Fagerström, Ida Garmfors

Om en vecka samlas F16-landslagstruppen för EM-kval och glädjande för alla oss SSIF:are är att truppen består av hela tre stycken tjejer från Södra Sandby IF. Ida Garmfors, Agnes Mårtensson får denna samling sällskap av lagkamraten Klara Fagerström. Det är såklart väldigt roligt för tjejerna men också för hela truppen och föreningen. Agnes, Klara och Ida är uppväxta i byn och har varit med sedan bollskolan och fostrats den långa vägen i förenings F04/05-lag. Det är otroligt många träningstimmar som ligger bakom tjejernas framgångar och det är ett rejält kvitto på att Södra Sandby IF är på helt rätt väg i sitt arbete med att utbilda unga fotbollsspelare. Förutom de tre tjejerna från Sandby är även Erica Persson Welin kallad som även hon haft en stor del av sin fotbollsfostran hos oss i SSIF. 

 

Extra roligt är det också att Södra Sandby IF i och med tre deltagande spelare är den ensamt mest representerade föreningen i hela Sverige. Inte illa för en liten ”byaförening” med ett ytterst begränsat utbud av spelare. 

 

Vi hoppas att alla yngre tjejer i föreningen kan se dessa landslagsspelare som förebilder och att de ser att hårt jobb på träning och match lönar sig även i en mindre klubb som SSIF. 

 

För oss dagligen jobbar med gruppen kan vi också se att det är ett gott betyg för den miljö som vi tillsammans skapar på träningarna och att det är

knivskarp konkurrens mellan spelarna då vi känner att där hade kunnat vara med någon spelare till i landslaget från våran trupp. Men det är bara att fortsätta jobba hårt köra på. 

 

Vi säger stort grattis till Klara, Ida och Agnes, och stort grattis till hela Dam/F17- gruppen. 

3 Sandby tjejer uttagen till F16/05 EM-kval 1 i Borås 19-29 oktober 2021
2021-10-08 11:42

Ida Garmfors, Agnes Mårtensson och Klara Fagerström är uttagen till

F16/05 EM-kval 1 i Borås 19-29 oktober 2021

 

MATCHER
Sverige-Frankrike kl. 1800 Borås Arena
Italien-Sverige kl. 1800 Borås Arena
Wales-Sverige kl. 1800 Borås Arena

 

Mer info finns här: https://www.svenskfotboll.se/landslag/f05/em-kval-1/ 

SSIF Dam, vinner sin serie, division 1 nästa!
2021-10-02 15:41
Serievinnare

Så var dagen äntligen kommen då vi på egen hand skulle kunna avgöra div 2. Förutsättningarna inför dagens match var enkla. Vinst, och seriesegern skulle vara säkrad. Kryss eller förlust och serien hade levt. 

Vi börjar matchen lite spänt och det är två lag som känner på varandra lite. Vi har mest boll men UIF ligger bra i sitt försvarsspel. Efter en stund lyckas Emma hitta en fin boll ut till Sanna som med ett hårt inlägg lyckas få motståndarnas mittback att styra in bollen i egen kasse. Väldigt skönt att få in första målet, men vi visste samtidigt att UIF kommer få sina chanser då de har ett fint djupledesspel. Mycket riktigt rinner de också igenom och gör 1-1, vilket även står sig till paus. 

I halvtid pratar vi igenom metod och systematik inför andra halvlek. Ändra inget, men ös på lite mer i alla spelets delar så kommer chanserna komma. Sagt och gjort, efter 1-2 minuter i andra tar vi ledningen och sedan kommer 3-1 strax därefter. Vi spelar sedan ganska kontrollerat av matchen och bör göra något mer mål, men vad gör det en dag som denna.

 

Seriesegern är säkrad och ÄNTLIGEN ska vi spela div 1 nästkommande säsong. 

Stort grattis till alla inblandade i dam/F17 och stort tack till alla som kom och hejade på oss idag. Fantastiska minnen för alla inblandade. Nu fortsätter vi dock köra på för fullt då F17 har tre viktiga matcher kvar i SM-serien för att nå kvartsfinal. 

Återigen ett stort tack för allt stöd och alla glada tillrop efter matchen.

 

Med vänlig hälsning, David Otto Magnus Peter Linda och Anders

SandbySpelen 2021
2021-09-17 08:36

Styrelsen diskuterade tidigt i år gällande om det gick att genomföra SandbySpelen i år eller inte.
Och beslut fattades den 26/8-21 att vi inte kommer arrangera cupen i år på grund av Coronan.

Vi hoppas samhället till nästa år är helt öppet igen och att vi kan genomföra vår roliga cup igen.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare