SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF

Bli medlem i Södra Sandby IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Södra Sandby IF

Södra Sandby IF, bildad 16 maj 1926, är en idrottsförening i Södra Sandby, som bedriver fotboll och friidrott. 

 

TV-sändning av alla matcher på Sandbyvallen

Vi fortsätter att sända alla matcher på Sandbyvallen så att supportrar och anhöriga både från SSIF och motståndarlag kan följa årets matcher digitalt. Det innebär att du kan följa matchen enligt pay-per-view precis som man gör idag för t.ex. allsvenskan. Du kan titta via padda, smartphone, dator eller smartTV.
 
Så fort vi kan börja spela på Sandbyvallen, så kommer vi att sända alla 11-manna matcher via Min Fotboll. En match kommer att kosta 60 kr.
 
Kommande sändning(ar):  
Börjar fr.o.m. fredagen den 19 maj.
Ida lämnar Södra Sandby IF för spel i allsvenskan med Trelleborgs FF
2023-11-24 21:15

Idag blev det klart att Ida lämnar SSIF för spel i allsvenskan 2024 med succélaget Trelleborgs FF. TFF, som SSIF tampades med om seriesegern 2022, gick raka vägen upp i allsvenskan som nykomlingar i elitettan 2023, och inför kommande säsong har man valt att förstärka med Ida. 

 

Ida har spelat i SSIF sedan sin första fotbollsträning och det är med stor stolthet och glädje som vi nu kan se henne ta steget till en allsvensk trupp. Ida har sedan många år tillbaka varit en del av stommen i den 05-trupp som dominerat sin ålderskull i Sverige och var sedan med och spelade upp SSIF från div 2 till div 1 där man så när tog en plats i elitettan året efter. Under den gångna säsongen har Ida dragit ett stort lass som lagkapten för damlaget och har trots en tuff säsong stått för fina insatser och gått i bräschen för sina lagkamrater i så väl träning som match. Ida har förutom spel i SSIF varit bofast i F05-landslaget sedan starten och att hon nu tar steget upp till allsvenskan och Trelleborgs FF känns naturligt sett till hennes potential och utveckling. Så här säger Ida själv efter övergången:

 

  • Först av allt skulle jag vilja tacka alla mina lagkamrater och de tränare som jag haft genom åren. Utan er, och Södra Sandby IF som klubb, hade jag aldrig fått denna chansen. Det har varit väldigt lärorikt och utvecklande att få vara en del av en träningsmiljö och ett lag där våra tränare ofta tänkt utanför boxen, och där våra tränare alltid gjort allt vad de kan för att maximera för att vi ska kunna utvecklas så mycket som möjligt utifrån våra egna förutsättningar. Vi har alltid varit många i laget som sporrat varandra och det har varit en väldigt rolig tid att kunna ha fotbollen tillsammans med sina vänner och sin familj. Det känns såklart lite konstigt att lämna SSIF och alla i och kring laget som man träffat nästan varje dag i flera års tid, men samtidigt känner jag mig redo för att ta nästa steg i min utveckling och Trelleborgs FF känns som ett väldigt bra steg för mig. 

 

För Södra Sandby IFs del är det såklart väldigt roligt att se att den satsning som klubben sedan många år tillbaka gjort på ungdomssidan kan bära ända till allsvenskan. Vi hoppas att detta kan inspirera och motivera de unga tjejer som fortfarande spelar i SSIF att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare.

David säger så här om att Ida nu lämnar för TFF

 

  • För det första så är jag såklart glad för Idas skull. Jag har följt Ida sedan första dagen jag började träna laget, och det är ett enormt jobb och ansträngning som hon lagt ned. Ida har alltid tränat hårt och motiverat, tränat i ur och skur och alltid varit ett föredöme för sina lagkamrater på och utanför planen. Nu är det upp till Ida att själv bestämma hur långt hon kan gå med sin fotboll, men jag är övertygad om att hon har alla förutsättningar att nå så långt som hon själv vill. Ida är en väldigt klok och sympatisk människa med ett väldigt brett register som fotbollsspelare, så det kommer säkert inte bli några problem för henne att komma in i en allsvensk miljö. Ida har alltid varit duktig på att anpassa sig efter medspelare och motståndare, och det tror jag är en stor fördel för henne när hon nu byter lag. Det ska bli väldigt roligt att följa hennes äventyr på avstånd, och jag hoppas jag får möjlighet att åka in och kolla några matcher den kommande säsongen.

 

SSIF vill återigen gratulera Ida till förtroendet i sin nya klubb, tacka för alla fina minnen i SSIF tröjan, och att hon ska fortsätta leverera i den blåa tröjan även framöver.

Ida Garmfors med i F18/05 3-NATIONSTURNERING I ALGARVE 27 NOV–2 DEC 2023
2023-11-21 13:59

Ida Garmfors med i F18/05 3-NATIONSTURNERING I ALGARVE 27 NOV–2 DEC 2023

 

Sverige möter

  • Nederländern den 29/11 16:00
  • England den 1/12 kl 16:00

Mer info finns här:  https://www.svenskfotboll.se/landslag/f05/3-nations-algarve/

 

Antar att matcherna sänds på svenskfotboll.se

 

Lycka till!

OJ ny herrtränare
2023-10-31 11:20

Varmt välkommen OJ till till Södra Sandby IF! Vi är stolta att kunna presentera OJ som ny huvudtränare för Herrlaget. En rutinerad tränare med lång erfarenhet som senast tränade FC Trelleborg i division tre. I honom får vi en ambitiös och kunnig tränare och vi är övertygade om att han kommer kunna hjälpa Ssif att ta nya kliv.

Under frimånaden kommer tillfälle att finnas att komma och provträna med herrlaget. Vid intresse är du varmt välkommen att höra av dig till OJ på (073-4831528)

Ida Garmfors i EM kval
2023-10-27 14:36

Just nu pågår F19-EM kval i Västerås. SSIFs Ida Garmfors är med.

Laget inledde kvalet till F19-EM med seger 1-0 mot Portugal.

Nästa match spelas ikvall och kan ses på https://www.svenskfotboll.se/

Mer info finns https://www.svenskfotboll.se/nyheter/landslag/2023/09/em-kval-f18-oktober/ eller i min.fotboll.

 

Lycka till Ida och Sverige! 

Klara Åström och Stella Malmros med i Matchläger SYD ”Flickor 07”
2023-10-27 14:30

Klara Åström och Stella Malmros från vårt dam lag är med i Matchläger SYD ”Flickor 07” i Halmstad onsdag-fredag 1-3 november.

 

Det blir 2 matcher:
Match 1: Skåne - Stockholm, ons 1 nov kl 17.00, plan 7
Match 2: Skåne – Småland el Göteborg, fre 3 nov kl 11.00, plan 7 

Lycka till tjejer! 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F2009-2011, 20/11 11:49 
P2012-2013, 07/11 13:03 
Herr, 31/10 11:30 
Friidrott, 06/10 07:50 
Bollskoj, 23/08 08:12 
PF2017, 14/08 18:50 
 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare