SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF

Bli medlem i Södra Sandby IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Södra Sandby IF

Södra Sandby IF, bildad 16 maj 1926, är en idrottsförening i Södra Sandby, som bedriver fotboll och friidrott. 

 

TV-sändning av alla matcher på Sandbyvallen

Vi fortsätter att sända alla matcher på Sandbyvallen så att supportrar och anhöriga både från SSIF och motståndarlag kan följa årets matcher digitalt. Det innebär att du kan följa matchen enligt pay-per-view precis som man gör idag för t.ex. allsvenskan. Du kan titta via padda, smartphone, dator eller smartTV.
 
Du kan köpa ett paket för 400 kr som berättigar till max 24 st 11-manna SSIF matcher på Sandbyvallen under 2022, klicka här
Enstaka matcher kostar 50 kr/match.
 
Kommande sändning(ar):  
Slut för säsongen
SSIFs lagkapten Ida Garmfors om landslagsspel, SM-slutspel i Futsal och säsongen 2023 med damlag
2023-03-05 12:50

Veckan innan sportlovet var det återigen dags för  Ida att ge sig iväg med Sveriges F05-landslag till Spanien för att denna gång, spela 4-Nationsturnering i soliga Pinatar. En samling som bjöd på två matcher med tufft och fysiskt motstånd:

 • Vi spelade första matchen mot Tjeckien, som var ett nytt motstånd för oss. Stora fysiska spelare, som verkligen gjorde det svårt för oss. Dom pressade väldigt intensivt och vi kommer inte riktigt loss på egen planhalva. Visst kanske vi var lite ringrostiga då många av oss inte spelat ihop på ett tag och är mitt i försäsong, men vi kan alltid göra saker bättre och vi blir även bättre i andra halvlek tycker jag. I den andra matchen möter vi Ungern. Där är vi helt klart bättre än mot Tjeckien och gör en bra match. Vi blir mer spelförande, har mer boll, och skapar mer målchanser. Vi tar också ledningen med 1-0, men släpper till en straff i slutminuterna vilket gör att Ungern kan kvittera. Vi förlorar sedan matchen på straffläggning. Lite tråkigt då jag tycker vi var det bättre laget.

Hur skulle du summera landslagssamlingen för din egen del?

 • Jag tycker det gick helt okej utifrån vilken del vi är i av säsongen. Jag spelade full tid i båda matcherna, blev matchens lirare mot Tjeckien, och satte båda mina straffar. Så får väl ändå säga att jag är nöjd.

 

Sedan F05 hade sin första landslagssamling har du medverkat på samtliga samlingar, och i och med de två matcherna i Spanien blev du den spelare som spelat flest matcher för F05 landslaget med 16 landskamper. Hur känns det?

 • Haha, är det så? Det visste jag faktiskt inte. Det är såklart väldigt roligt, och man blir väldigt stolt när man tänker på det. Jag har alltid försökt göra mitt bästa när jag är där, vara lyhörd för det som tränarna där vill att vi ska jobba med, och sedan göra de sakerna som jag är bäst på. Jag försöker inte tänka så mycket på det mellan samlingarna, utan bara göra mitt bästa varje träning och varje match däremellan med klubblaget. Vi har, och har alltid haft, en väldigt bra tränings-och matchmiljö i Sandby och alltid blivit utmanade, och det tror jag har bidragit till att jag kunnat fortsätta utvecklas och då samtidigt återkommande kunnat göra bra ifrån mig även i landslaget.

 

Under försäsong har du valt ett, i sammanhanget lite annorlunda, upplägg där du ansultit till FC Rosengård Futsal och spel i Regionala Futsalligan, RFL. Kan du berätta lite mer om det?

 • Vi har alltid spelat mycket futsal genom åren, vilket jag älskat och sett som ett roligt avbrott från den vanliga fotbollssäsongen. Under 2022 vann vi Futsal-SM för F17 och lyckades även kvala oss in till RFL med SSIF. Tyvärr kunde vi inte delta med SSIF och då jag väldigt gärna ville fortsätta med futsal tog jag kontakt med FC Rosengård Futsal som nyligen hade bildats efter att Hittarp Futsal flyttat sitt lag till Malmö.

Hur skulle du beskriva nivån i RFL och i laget, det måste ändå vara ett steg upp i nivå på både träningar och matcher?

 • Det tog lite tid att komma in i ett helt nytt lag, med nya lagkamrater och nya tränare, men jag kände ändå att det va en nivå som jag klarar av. En stor skillnad är såklart att nästan de flesta i laget spelar futsal på heltid, alltså inte kombinerar futsal och fotboll som jag. Där är även några i laget som spelar i Svenska futsallandslaget vilket är väldigt kul och väldigt utmanande och utvecklande. Dom är extremt duktiga och man måste verkligen ge 110% för att hänga på när dom kör igång. Det är också en väldigt stor skillnad rent taktiskt utifrån vad jag varit van vid från ungdoms SM där nästan alla lag mer var som utomhus fotbollslag som spelar inomhus, det ser man inte alls här i RFL. 

Vad känner du att futsalen kan ge dig under den så kallade försäsongen som inte fotbollen kan ge dig?

 • Framför allt är det glädjen! Att få ett avbrott från fotbollen efter en lång säsong och göra någonting annat, men som ändå är fotboll. Jag har tränat fotboll 6-7 dagar i veckan, i skolan och med laget, i över fem år, och då behöver jag göra något annat ibland för att behålla glädjen. Där har futsalen varit väldigt viktigt för mig. Futsalen spelas på mycket mindre yta och i ett helt annat tempo. Det är väldigt mycket en mot en situationer och situationer där man blir hårt pressad, och det är situationer som jag ofta hamnar i på fotbollsplanen. Så det är väldigt många individuella saker rent tekniskt som jag får chans att jobba med och kunna utvecklas kring. Det finns inte i futsal att rensa undan bollen eller lämna över den till målvakten när man är i knipa, så jag tycker det blir väldigt utmanande och kreativt sätt för mig att utvecklas som fotbollsspelare.

Hur har det gått för er under säsongen så här långt?

 • Vi vann serien, Södra Götaland, före Borås, GAIS och Svärtinge, som också gick till slutspel. Nu är vi mitt uppe i kvartsfinal som avgörs i dubbelmöte mot Hammarby. Det blev 1-1 uppe i Stockholm, och nu på Söndag spelar vi hemma i Malmö. Såklart siktar vi på att vinna.

Så här säger Carlos Olave, tränare i FC Rosengård Futsal, om Idas futsalsäsong och hans syn på att kombinera futsal och fotboll.

 • Ida chose to continue investing her development both in football and futsal, which are really good complementary sports in the youth players. She has been performing very good in the trainings and in the games, playing in the highest futsal league and with some of the best futsal players in Sweden. Since she started in FC Rosengård futsal, Ida showed how strong and intelligent defender she is, combined with a good technique and individual skills. From the very first training, we saw that she was adapting really good to the team environment and the demands of the competition. She is giving us a lot of strength, especially in the defensive situations.

 

Futsal is constantly demanding decision making situations. This is helping Ida to develop a better perception, decision making and faster and more accurate execution of those decisions. At the same time, she is improving her 1vs1 situations, having more and more confidence on the ball, receiving and passing under pressure.

 

Vad ser du för fördelar med att kombinera sin fotboll med futsal?

 • Among other skills, like perception and decision making, Futsal helps to develop skills required to football like: balance, motor ability, coordination, individual ball mastery, accurate and quick ball passing and control, shorten the reaction times and react well when being constantly under ball pressure due to a lot of reduced space situations. 

 

Ida igen. Upplever du att det finns en syn i den fotboll där du befinner dig att man inte kan satsa på fotboll om man också vill spela futsal?

 • Kanske lite, men om man inte testar, så vet man inte, ler Ida. 

Får vi se en fortsatt karriär inom futsal?

 • Jag hade nog kunnat tänka mig att satsa på futsal också, men det är svårt att få ihop tiden just nu. Men vi får se, jag hoppas kunna fortsätta med både och så länge som möjligt och så länge jag tycker det är roligt. 

Sist men inte minst, det stundar en ny säsong i division 1 för Södra Sandbys damlag, vad är dina tankar kring säsongen.

 • Det ska bli väldigt roligt att komma igång och det kommer bli en spännande och utvecklande säsong för både mig som spelare och oss som lag. Det är mycket som förändrats sedan förra säsongen med spelare och tränare och så, men samtidigt har vi fått in en hel del nya spelare som jag tycker kommit in bra i gruppen och visat vad de går för. Det kommer bli en rolig utmaning för oss då det är väldigt många duktiga och namnkunniga lag som verkligen satsar och vill vinna serien. Jag vet att vi har en väldigt stor individuell höjd på alla spelare som är i truppen, så kan vi bara komma ihop som grupp och lag under året, så är jag övertygad om att vi kommer kunna göra en riktigt bra säsong.

 

Du kommer att vara lagkapten för SSIFs damlag under 2023. Hur känns det?

 • Det är såklart roligt att få det förtroendet. Jag har varit lagkapten för F05-laget i sammanhang som F17-SM, Gothia Cup och andra stora turneringar och sammanhang, men såklart är det lite annorlunda nu när det är seniorfotboll. Vi kommer vara ett av de yngsta lagen i serien, och det kommer säkert vara tufft i många matcher, och då hoppas jag kunna bidra med min rutin från förra årets matcher och från landslagsspel och kunna vara ett föredöme och stöd för mina lagkamrater både under träning och på matcherna. Jag har varit i klubben sedan jag var liten, så det är klart att man är stolt över att vara lagkapten under en så här utmanande och spännande säsong för oss.

 

Vi säger stort tack till Ida och önskar henne ett stort lycka till i kommande landslagsuppdrag, SM-slutspel och säsongen med damlaget 2023.

Nu har vi 2 kanonerbjudande med Nordic Wellness
2023-02-14 16:53

Nu kan ni köpa ett Sverigekort för 2395 sek för SSIF-medlemmar mellan 13-18 år eller 3000 sek om man är äldre än 18 år. Ordinariepris 7188 sek.

Med detta kort kan ni träna Gruppträning, styrketräning, konditionsträning på alla anläggningar i Sverige.
Beställning på ett sådant här kort görs genom att mejla ssiffotboll@gmail.com senast den 28/2-23. Namn, telefon, adress och personnummer behöver finnas i mejlet.
Vi skickar en avisering från oss till er (aviseringsavgift tillkommer), ni betalar denna och vi gör en gruppbeställning efter detta sista datum. Ni kommer sedan få bekräftelse och kan kvittera ut ert medlemskap hos Nordic Wellness.

Önskar man inte denna typ av träningskort så har alla SSIF-medlemmar 30% rabatt på valfria medlemskap hos Nordic Welless. Bara via upp ert medlemskort som ni hittar i SportAdmin-appen för att erhålla er rabatt.

För mer info, besök Nordic Wellness hemsida: https://nordicwellness.se/priser/medlemskap/

Utförsäljning av kläder, SSIF
2023-02-05 13:46
Ladda album (+8 bilder) >>

Den 13 februari mellan kl 17.00-20.00 så kommer vi sälja ut en hel del överblivna kläder.

Detta sker i föreningsgården.

De flesta är nya och oanvända.

Priser och stl finns på denna sidan:

https://www.facebook.com/ssifklader

 

Vi kommer även ha våra mössor, buffar/pannband och vattenflaskor till försäljning.

 

Vi bjuder på kaffe, varmt välkomna!

 

 

 

Bli blodgivare, hjälp både medmänniskor och föreningen
2023-01-19 13:01

Fler blodgivare behövs i Skåne för att säkra tillgången på blod i sjukvården. Sparbanken Skåne tar nu ett unikt initiativ för att bidra till att fylla på regionens blodlager. Nya blodgivare får möjlighet att välja en ideell förening i det lokala föreningslivet som banken skänker 1 000 kronor till.

 

För att delta anmäler man helt enkelt sitt intresse att bli blodgivare på GeBlod.nu och ger blod på en blodcentral eller blodbuss i Skåne. I samband med besöket hos GeBlod väljer den nya blodgivaren en förening inom Sparbanken Skånes verksamhetsområde*, eller en av fem förvalda verksamheter som bidrar till samhällsnytta i Skåne, som banken bidrar med 1 000 kronor till.

Skriv ut och fyll i blanketten på sparbankenskane.se/blodgivare. Projektet gäller endast nya blodgivare under 2023.

 

Mer info finns på www.sparbankenskane.se under Nyheter.

Fotbollsavslutning 2022
2022-12-11 19:56

Fler bilder (+5) >>
Foto: Linnea Heiler

 

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Bollskoj, 18/02 14:02 
F2009-2011, 13/02 13:15 
Herr, 10/01 06:36 
PF2016, 08/01 10:35 
 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare