Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södra Sandby IF

Bli medlem i Södra Sandby IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Södra Sandby IF

Södra Sandby IF, bildad 16 maj 1926, är en idrottsförening i Södra Sandby, som bedriver fotboll och friidrott. 

Bollskoj för våra yngsta
2020-04-06 21:06
Nu kör vi igång med Bollskoj för våra yngsta, födda 2014 och 2015.
På Torsdagar kl 17.30-18.30 så tränar de på konstgräset som finns bakom Killebäcksskolan med start från och med den 16 april.

Man får prova på att träna några gånger innan man bestämmer sig för om man vill fortsätta.
Så välkomna till Bollskoj hos SSIF!!!

"Bollskoj är gruppen där våra yngsta spelar fotboll.
Här är det mycket lek och spring och vi lär barnen hur kul det kan vara med rörelse och bollar.
Vi lär oss att vara i grupp och ta hand om varandra, lär oss lyssna och respektera varandra och har mycket koordinationsövningar, med eller utan boll.
Självklart spelar vi fotboll också"

Mer info kan hittas här
Information om det rådande läget på spelmarknaden
2020-04-04 15:02
Nedanstående information gick ut från SvFF i veckan. Tyvärr är världen sådan att detta även påverkar SSIF, därför är det viktigt att alla läser och tar till sig budskapet. Skulle du som spelare bli kontaktad, så skall du omgående höra av dig till din ledare.
/Olle Fridolf


31 mars 2020
Information om det rådande läget på spelmarknaden

Mot bakgrund av det rådande läget i världen, och det vakuum inom elitidrotten som det har medfört, ser vi för närvarande ett väldigt stort intresse hos en mängd spelbolag världen över att erbjuda spel på våra svenska träningsmatcher. Det gäller även träningsmatcher mellan lag lägre nere i seriesystemen som vanligtvis inte är föremål för vadhållning.

Med detta faktum följer att ni inom föreningarna riskerar att bli kontaktade av kända och okända personer, både representanter från spelbolag och spelare, som önskar diverse spelrelaterad information från er. Det är viktigt att ni känner till att ni inte har någon skyldighet att lämna ut sådan information och vår rekommendation är därför att ni ignorerar dessa kontakter så gott det går (undantaget är den skyldighet det finns enligt avtal för föreningarna i Ettan och division 2 att lämna information till Svenska Spel).

Det rådande läget föranleder också att vi ser ett starkt behov av att ni informerar spelartruppen i ert representationslag om de gällande reglerna i Matchfixingreglementet (MFR):

Förbjuden vadhållning, 1.2 § MFR

Det är förbjudet för bl.a. spelare och ledare, som kan påverka matchresultatet eller delmoment i en match (t.ex. varningar, hörnor etc.) att ingå vadhållning gällande matchen. Förbudet omfattar även spel genom ombud. Det är inte heller tillåtet att ingå vadhållning baserat på att det egna laget ska vinna matchen. Sådan vadhållning får inte heller ske på en annan deltävling eller match inom samma serie av deltävlingar eller matcher.
Förbjuden manipulation, 1.3 § MFR
Det är förbjudet att delta i eller på annat sätt medverka till manipulation av matchresultat eller delmoment under en match, som är föremål för vadhållning, oavsett om personen själv ingått vadhållning på matchen.

2020-03-30

Till samtliga föreningar
Anmälningsplikt, 1.3 och 1.6 §§ MFR
Samtliga spelare, ledare, funktionär eller förtroende-valda inom svensk fotboll som blir kontaktade för att medverka till förbjuden manipulation, eller på annat sätt får kännedom om förbjudna förfaranden enligt MFR, måste omgående anmäla detta till SvFF. En sådan anmälningsskyldighet kan även fullgöras genom användande
av RF:s tipsfunktion på www.minmatch.se (även på engelska), där information kan lämnas anonymt.

Påföljder, 4 § MFR
Enskild person som bryter mot MFR ska stängas av från all organiserad idrottsverksamhet i upp till tio år. Om överträdelsen gäller förbjuden manipulation är minimistraffet ett års avstängning. En avstängning har global verkan. Som förmildrande kan beaktas att en person medverkat i utredningen genom att lämna betydelsefull information.
Förening som bryter mot MFR kan ådömas böter med lägst 10 000 kr och högst 500 000 kr.
Mer information och utbildningsmaterial om matchfixing hittar ni på www.minmatch.se (informationen finns även på engelska).
Om ni har några frågor kring ovanstående är ni välkomna att kontakta undertecknad, johan.claesson@svenskfotboll.se eller 08-735 95 53.

Med vänlig hälsning,

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET
Johan Claesson
Integrity Officer

Corona uppdatering 4 april
2020-04-04 14:48
SSIFs styrelse har idag haft ett extra möte där även huvudtränarna för seniortrupperna deltog.

Vi enades om att SSIF
  • inte deltar med lag i något sammanhang tills vidare. Det gäller tävlings- och träningsmatcher oberoende av ålder
  • fortsätter med träning i normal omfattning, dock med följande påpekanden:
    • sprid ut träningarna så mycket som möjligt
    • kom inte till träning om du är förkyld eller känner sjukdomssymptom
    • dela aldrig vattenflaska
    • kom ombytt till träningen
Vi är övertygade om att mycket kan ändras med kort varsel framöver och vi förstår också att det finns personer som tycker annorlunda, men detta är styrelsens beslut när vi väger in all fakta vi har. Bland grannklubbar så har Dalby GIF tagit samma beslut.

/Olle Fridolf

Stopp för alla matcher
2020-04-01 14:53
Med omedelbar verkan gäller att alla matcher (tävling, träning eller cuper) ställs in. Beslutet gäller alla åldrar och gäller tills vidare. Träningar får bedrivas med upprätthållande av alla de råd som förmedlats kring bl.a. hygien sedan tidigare.
Mer information om tolkningar i övrigt kommer de närmaste dagarna.
mvh
/Olle Fridolf
Corona restriktioner fr.o.m. 29 mars
2020-03-29 11:25
De senaste direktiven innebär att det max får samlas 50 personer mot tidigare 500. För vår del innebär det att när det t.ex. spelas träningsmatcher, så får publiken uppgå till max 50 personer (spelare, ledare o domare räknas inte in i detta).
Arrangörsklubben ansvarar alltid för evenemanget, men vid träningsmatcher kommer vi inte att ha någon som t.ex. räknar publiken. Det är som allt i dessa tider -- varje individ måste använda sunt förnuft och följa de direktiv som utfärdats.

/Olle Fridolf
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Guldpartners
SSIF Polare