Corona restriktioner fr.o.m. 29 mars
2020-03-29 11:25
De senaste direktiven innebär att det max får samlas 50 personer mot tidigare 500. För vår del innebär det att när det t.ex. spelas träningsmatcher, så får publiken uppgå till max 50 personer (spelare, ledare o domare räknas inte in i detta).
Arrangörsklubben ansvarar alltid för evenemanget, men vid träningsmatcher kommer vi inte att ha någon som t.ex. räknar publiken. Det är som allt i dessa tider -- varje individ måste använda sunt förnuft och följa de direktiv som utfärdats.

/Olle Fridolf
Corona uppdatering
2020-03-24 19:31
Vi upplever en vår som påminner om att hela havet stormar. Dagarna har blivit längre och vaktmästarna har börjat förbereda gräsplanerna för premiär. Enligt officiella bokningsregler så infaller detta alltid kring 15 april i Lunds kommun.

Från styrelsen vill vi förmedla att vi följer det direktiv vi får från centralt håll -- både samhälls- och idrottsinformation. Just nu betyder det att all utbildnings/lägerverksamhet i Skånebolls regi är inställd. Cuper i föreningsregi bör skjutas upp och träningsmatcher spelas med begränsad publik. Kommunicerade hygienråd måste följas.

All planering för seriestart är gjord, men som ni säkert förstår så kan det bli ändringar med kort varsel. När nu de stora drakarna har bestämt sig kring OS, CL, allsvenskan etc, så kan vi förvänta oss information från Skåneboll inom de närmaste dagarna kring hur vi skall göra både med representationsserierna och ungdomsserierna på vår nivå.

Vi kommer naturligtvis att informera så fort vi vet. Själv kan ni följa nyhetsflödet i idrottsvärlden bl.a. genom de länkar som finns på hemsidans första sida till SvFF, Skåneboll och Friidrottsförbundet.

Sköt om er och följ de direktiv som gått ut, så klingar förhoppningsvis detta ut och vi kan återuppta verksamheten i full omfattning.

SSIF´s styrelse/Olle Fridolf
Årsmötet uppskjutet
2020-03-19 10:50
På grund av det rådande läget har styrelsen beslutat att tills vidare skjuta upp årsmötet. Ett stort antal föreningar har gjort samma sak och det följer de rekommendationer som vi fått bl.a. från RF (Riksidrottsförbundet).
Ny kallelse och mer information kommer när läget klarnat.
Sköt om er och följ de centrala direktiv som kommer från stat och förbund.
/styrelsen
Information gällande Coronaviruset och Covid-19
2020-03-13 07:17
Vi i SSIFs styrelse följer och uppdaterar oss kontinuerligt gällande Corovaviruset och sjukdomen Covid-19.
Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Alla kan hjälpa till för att minska smittspridning, tvätta händerna och stanna hemma från skola, arbete och fritidsaktiviteter om ni är sjuka.

/SSIFs Styrelse

Sportadmin, ny hemsida och Applikation
2020-03-01 16:21

Sportadmin, ny hemsida och Applikation

Vi är glada att kunna presentera en ny platform för Södra Sandby IF!

Vi har inför denna säsong ingått i ett längre avtal med företaget SportAdmin, som erbjuder smarta administrationslösningar för föreningar när det kommer till anmälan, medlemshantering och betalning. Systemet används bland annat av Malmö FF, Malmö Redhawks och Lugi.

Webbadressen är fortsatt www.ssif.se men layouten är annorlunda. Sidan är fortsatt under uppbyggnad, och vi ber er följaktligen att ha överseende med detta. Alla medlemmar uppmanas därmed att framöver ladda ner, och använda  SportAdmin Medlemsappen (finns där appar finns) Första gången ni loggar in använder ni er mejladress för att hämta en engångskod. Ni förblir sedan inloggade i appen. Samma procedur gäller varje enhet ni loggar in på.

Förenklad och förbättrad Administration

Som ett led i denna nya satsning, automatiseras hela vår medlemshantering, med digitala flöden och processer. För er medlemmar innebär detta att ni bland annat, utöver fakturamöjligheten, framöver även kommer kunna delbetala medlemsavgiften och betala med kort. Från föreningens sida så kommer detta nya digitala system underlätta och spara åtskilliga timmar i administration, främst för vårt kansli men även för våra ideella ledare. Senaste åren har det krävts mycket energi – och många påminnelser – för att mer eller mindre manuellt hantera betalningar från  aktiva medlemmar. Energi som vi istället föredrar att kunna lägga på kärnverksamheten, barnen och fotbollen.

I gengäld kommer emellertid en administrationsavgift på mellan 9-59 kronor (beroende på betalningens storlek) att tas ut av SportAdmin, utöver den normala medlemsavgiften. Detta är en normalitet i många föreningar, men vi vill ändå uppmärksamma er på att detta framöver också kommer vara ett naturligt inslag i vår förening. Vi ber er vänligast, kort sagt, att sätta dessa extra kronor i ett större perspektiv; det skapar betydligt bättre förutsättningar för oss ideella, samt för vårt kansli, att verka i.

Genom inbetald medlemsavgift kommer ni att få tillgång till en rad andra smarta medlemsfunktioner, såsom samåkningsfunktioner, lokala sponsringserbjudanden och QR-kod i medlemskapet. Förhoppningsvis kommer ni bekanta er med dessa under våren.

Vi ser framemot kommande säsong och att vår nya platform ska underlätta för alla!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen i Södra Sandby If genom ordförande