Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Södra Sandby IF
F2004-2005

 Välkommen till Södra Sandby IFs hemsida för flickor födda 04/05


Seriepremiär i F15C och matchdebut i F17
2020-05-03 17:55

Efter en väldigt annorlunda fotbollsvår med inställd Dallasresa och framflyttade serier var det äntligen dags att sparka igång säsongen. I F15C spelade vi på fredagen en bra match med ett lite nykomponerat gäng då de va lite blandad kompott spelare. Inte lätt alla gånger att få ihop det under match då, men tjejerna löste det bra och vi tar hem en kontrollerad match från våran sida 💪🏼. Ska bli spännande att följa tjejerna i F15C där vi har möjlighet att samarbeta med tjejerna från 06/07-gruppen. Kul ⭐️


På lördagen var det dags för en riktig holmgång inne på anrika Malmö IP mot FC Rosengårds duktiga 04/05 (F17-trupp) som kryllar av landslagsspelare i 2004 årgången. Med tanke på att vi inte endast spelat två 11v11 matcher sedan i somras visste vi inte riktigt vart vi stod i den spelformen även om förra veckans träningsmatch mot Bjärreds P07 i 9v9 gav en fingervisning om att vi iallafall inte blivit sämre sen höstens seriespel. Vi börjar matchen i ett rasande tempo och det kändes som att tjejerna var inställda på spel 3*25 och inte 2*45. Även om vi från sidan ibland känner att vi borde dra i handbromsen ibland så vet vi också om att tjejerna har bara ett läge och det är full gas, alltid, oavsett. 


Vi tar rättvist ledningen med 1-0 och har bud på att göra 2-3 mål till innan Rosengård från ingenstans kontrar in kvitteringen. Sakta men säkert tuggar de sig in i matchen och orken börjar tryta lite hos oss. Efter paus tar FCR ledningen rättvist och vi kommer inte riktigt in i matchen. Vi lyckas kvittera en stund senare men FCR känns lite tyngre och starkare och det blir mycket spring utan boll för oss. FCR är

Väldigt disciplinerade och organiserade vilket gör att när vi inte kommer åt dom blir de väldigt jobbiga att möta. Detta leder till att FCR tar ledningen igen och de efterföljande 10 minuterna känns det som att vi ska klapp ihop. Ni som känner till detta laget vet dock att företeelsen ”ge upp” inte existerar hos oss som grupp, och som så många gånger förr lyckas vi rycka upp oss och ta tag i taktpinnen igen och vi både kvitterar och tar ledningen. Efter ledningsmålet spelar vi av matchen snyggt och vinner rättvist med 4-3.


En härlig fight mellan två duktiga lag som visar att tjejfotbollen i Skåne är riktigt stark på sina håll. En härlig start på utesäsongen för våran del och en fint kvitto på vad vi gör bra och vad vi kan göra bättre framöver. Vi tackar FCR för en givande match och lycka till framöver. 


För klipp och bilder från matchen följ den på https://minfotboll.app.link/wZrTiIlWb6

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare