Friidrott
Södra Sandby IF Friidrott är öppen för barn och ungdomar 7-15 år, Vi är uppdelade i en yngregrupp 7-10 år, och en äldregrupp 11-15 år. Vill man satsa vidare som aktiv efter 15 års ålder, så rekommenderar vi t.ex. IFK Lund, men man får gärna fortsätta som ledare i SSIF.

Båda grupperna tränar på Sandbyvallen under sommaren. Äldregruppen tränar dessutom i Skrylle hela året. Under vintern tränar yngregruppen på Killebäckskolan och äldregruppen i Lund.
Är ditt barn intresserat av att vara med så kontakta oss via mailknappen på facebooksidan eller maila

Föräldramedverkan
Vi ser gärna att föräldrar hjälper till med enklare uppgifter på träningarna, det visar barnen engagemang, samarbete och bidrar till en effektivare träning. Det är dock alltid tränaren/na som leder träningen och fördelar uppgifterna. De kan till exempel vara att kratta längdhoppsgrop, rulla tillbaka kulor eller lägga upp höjdhoppsribban.
Föräldrar bör lämna mobilnummer så vi kan nå er vid behov, tex om något barn inte hämtas efter träningen.

Tävlingar
Vi ser gärna att ungdomarna tävlar från ca 9 års ålder. Det är självklart helt frivilligt men bidrar till att göra träningen rolig, se resultaten av sin träning och stärker även kamratskapen. Läs mer om tävlingar här

Klubbrekord
Se under flik Dokument »
Friidrottssektionens förhållningsregler pga Corona-risken
2020-05-13 17:39
- Sedan mitten på mars tränar vi utomhus, sedan 15/4 på Sandbyvallen.

• Man ska stanna hemma vid minsta förkylningssymtom!

• Alla barn tvättar händerna med tvål och vatten före och efter träning.

• Vi försöker att i möjligaste mån undvika övningar med kroppskontakt.

Mera information finns på: