SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF

Bli medlem i Södra Sandby IF
BLI MEDLEM
Välkommen till Södra Sandby IF

Södra Sandby IF, bildad 16 maj 1926, är en idrottsförening i Södra Sandby, som bedriver fotboll och friidrott. 

 

TV-sändning av alla matcher på Sandbyvallen

Vi fortsätter att sända alla matcher på Sandbyvallen så att supportrar och anhöriga både från SSIF och motståndarlag kan följa årets matcher digitalt. Det innebär att du kan följa matchen enligt pay-per-view precis som man gör idag för t.ex. allsvenskan. Du kan titta via padda, smartphone, dator eller smartTV.
 
Eftersom det är slutspelat på naturgräs för i år, så pausar vi TV sändningarna från Sandbyvallen
Konstgräsplanen vintertid
2021-11-30 11:46

Nu har kylan kommit och med dem kommer snö.

Gällande konstgräsplanen:

1. Är det snö på planen - Ingen träning
Om vi tränar med snö så trampar vi ner snön ner i gräset och det bildas ett islager som kommunen sedan inte kan borsta av. Dvs, planen kan, av kommunen, vara avstängd längre om vi gör detta. Vi gör vad vi kan gällande detta och vi hoppas att skolorna gör det samma.

2. Kommunens hemsida.
Kolla alltid på kommunens hemsida om planen är öppen eller stängd.
Även om planen är grön/ingen snö, så kan planen, av kommunen vara stängd, se orsak punkt 1 ovan.
Kommunen är inte snabba med att uppdatera denna sidan och uppdaterar denna främst på eftermiddagarna då de vet status och hur långt de kommit med borstning av planer i kommunen.
Länk: 
https://lund.se/uppleva-och-gora/idrott-motion-aktiviteter/hallar-salar-och-idrottsplatser

3. Eget omdöme
Använd sunt förnuft. Bara för att planen är grön och kommunen inte stängt planen så kan planen fortfarande vara hal och ni riskerar en massa skador på spelarna. Utvärdera och kommunicera till era trupper.

Vi vet att detta är en omständligt period där förutsättningarna snabbt kan ändras. Uppdatera gärna efter spelare/föräldrar om vad som gäller och att träningar kan ställas in med snabbt varsel, så är alla förberedda.

Provträning inför 2022
2021-11-17 11:07

Hej,

Är du intresserad av att provträna med någon av våra senior- eller junirtrupper, så hittar du kontaktuppgifter under respektive trupp ovan.

 

Under 2021 har vi spelat med

  • herrar i div 4 och div 6
  • damer i div 2 (under 2022 blir det div 1)
  • F17
  • herrjuniorer i div 2

SSIF herr har meddelat att de har provträning under v 49-50

 

Välkomna!

SM Final för F17 spelas idag 14/11 kl 17.00
2021-11-14 12:09

Förhoppningsvis så kommer matchen livestreamas.
Många har efterfrågat om var man kan se matchen och det vi hittar finns på denna länk:
https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/magazinegameview/832208

 

Vi håller tummarna för våra Sandbytjejer i dagens final och önskar all lycka nere från Skåneland.

 

SSIF säljer Bingolotter till uppesittarkvällen, Stöd föreningen
2021-11-12 15:04
Södra Sandby IF säljer Bingolotter till årets uppesittarkväll som är den 23 december
Vi hade blivit väldigt glada om ni valde att handla era lotter av oss samt om ni gör reklam för detta till de ni känner. Vänner, släkt, arbetsplats
Detta ger ett önskvärt tillskott till föreningen och kommer till glädje för friidrotten och fotbollen i byn.
 
Vi kommer att finnas vid Centrumhuset den 11-12 och den 18-19 december.
 
Önskar man förboka sina lotter så går detta utmärkt.
Det pratas om rekord i år, så vänta inte med er beställning.
Ni hämtar sedan ut dem vid centrumhuset när vi är på plats.
 
För beställning skickar ni ett mail innehållande:
Namn, Antal Lotter och vilket sort (Enkel eller dubbel) och vilken dag som passar er bäst att hämta på. (11-12 eller 18-19 dec)
 
Skicka ert mail till
ssifbingo@gmail.com
 
Tack för att ni stöttar vår förening och lycka till med era lotter.

 
SM-final för F17 efter vinst mot IFK Göteborg
2021-11-09 21:35
F17 mot final

REVANSCH…
Det var ordet på alla spelares läppar under träningsveckan fram till matchen.

Efter förra årets tunga förlust i SM-slutspelet mot Blåvitt var det många av spelarna som inget hellre ville än att få spela en retur mot samma gäng. Mycket har hänt sedan den matchen förra året och vi har vuxit både som lag och som individer. Förutsättningarna inför matchen var gynnsamma för oss med mycket publik och en krispig höstkväll.

 

Matchen började i ett högt tempo och det var en väldigt välspelad förstahalvlek för att vara F17. Första 45 kändes lite som när två tungviktsboxare står och känner på varandra de första ronderna och ingen ville direkt släppa till något. Det är dock vi som har mest boll och skapar farligast chanser och efter att Linnea smällt en boll stenhårt i stolpen från snäv vinkel kändes det som att vi började släppa lite på garden och försöka gå för ett ledningsmål. 0-0 stod sig dock till halvtidsvilan, men det var med mersmak som vi begav oss in i omklädningsrummets värme.

I andra halvlek kliver på ännu mer och börjar vinna boll högre upp i plan samtidigt som IFK sjunker ner ännu mer för att få än mer plats att ställa om och kontra på. Här är IFK verkligen super farliga och det är svår balans kring hur mycket man ska våga ösa på framåt för att inte släppa något bakåt. Vi skapar under en period ett par riktigt farliga chanser och när vi har IFK mot repen som mest så kommer omställningen som IFK väntat på. Pang, pang, PANG ! Sen hade IFK tagit ledningen med 0-1. Otroligt tungt mål att släppa in, men ni som känner detta laget vet att när den maskinen väl mullrat igång, då finns det inget stopp. Nästan omgående ordnar vi fram en hörna som efter lite flipperspel hamnar framför Sally som bombar in kvitteringen till 1-1.
Publiken jublar och vi känner direkt vittring för att göra ännu ett mål. Matchen fortsätter på samma vis som innan de båda målen men resultatet står sig matchtiden ut och förlängning 2x15 väntar. Det är såklart med lite trötta ben och huvuden man kliver in i en sådan förlängning, men det kändes tydligen i gruppen att det inte var någon som tänkte vika ned sig denna matchen. Vi skulle bara vinna.

Första förlängningskvarten ser ut ungefär som matchen i övrigt, men det är i de sista 15 minuterna som sedan matchen verkligen når sin högsta topp. När allt fler nog börjar ana att matchen ska behöva avgöra straffar så sker det som inte får hända. IFK kommer loss från vår press, hittar en spelvändning, och ni känner igen det. Pang, pang PANG, och det står 1-2 med 6 minuter kvar av matchen.
Otroligt tungt såklart, och en sådan smäll precis i slutet av en förläning hade sänkt de flesta lagen. Men inte detta. Med publiken i ryggen går vi direkt för en kvittering och vi lyckas nästan omgående kriga till oss en frispark, snett till vänster utanför IFKs straffområde. Ida lägger upp bollen, tar sin ansats, och sedan böjer hon en magisk frispark nere vid stolproten. 2-2.
Jublet måste ha hörts ändå till domkyrkan och nu väntade nog alla på straffläggning skulle avgöra matchen. Men nejdå, vi ska framåt.
Nästan direkt efter avspark lyckas få sno åt oss bollen och Isabell spelas loss på vänsterkanten. Efter ett fin kombination kommer hon loss, utmanar sin back, tar sig förbi och smeker in 3-2 målet med sin vänsterfot helt otagbart för målvakten.
Nu är glädjen monumental och euforisk, men också 2-3 minuter kvar av matchen. Vi lyckas sedan spela av matchens sista minuter på ett väldigt rutinerat vis och när domaren för sista gången blåser i pipan är segern ett faktum.

En otroligt fin prestation av hela laget och man kan inte va annat än otroligt stolt. Den mentalitet och kvalitet som spelarna visar upp när allt är som svårast är mäktig att få uppleva som tränare.
Att vi kan göra denna prestationen i det läget, och framför hela våran ungdomssektion visar vilken otrolig kraft det finns i föreningen och i gräsrotsfotbollen när alla sluter upp och hejar.
Otroligt härligt att se att föräldrar, syskon, släktingar, ledare och knattar från föreningens olika lag kör växelramsor, har banderoller och flaggor. Stort stort tack till alla iblandade

Nu laddar vi om batterierna med en fin träningsvecka och tar full fart mot finalen på Grimsta IP på söndag 17.00 mot BP.

Med vänlig hälsning, F17/Dam

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Herr, 17/11 11:02 
PF2008-2009, 14/10 15:36 
P2012-2013, 13/10 08:35 
 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare