SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Sandby IF
Dam

Välkommen till SSIFs hemsida för Damseniorer
Damseniortruppen 2023
Välkommen till Södra Sandby IFs damseniorer. Under året 2023 kommer vi att spela i divison 1.
Tränarstaben 2023
2022-12-03 17:29

Idag kan vi med glädje presentera att Jeton Halili och David Sjöström kommer att ansvara för Södra Sandby IFs damlag under 2023. Kontinuitet har varit ledordet inför kommande säsong och med Jeton får vi en naturlig övergång från assisterande till Otto under 2022 till att nu leda skutan som huvudansvarig tränare tillsammans med David. David tar steget upp från F17-laget och ansluter framåt våren efter avslutad föräldraledighet. 

 

  • Jeton: “Det kommer bli en spännande säsong med en massa duktiga lag där vi i sammanhanget får ses som en liten förening. Vi ska dock försöka prestera lika bra fotboll som föregående säsong, och där kommer vara fullt av intressanta och spännande matcher som såklart även komme var tuffa och lärorika för oss. Det blir en härlig utmaning för oss som grupp, och en fantastiskt möjlighet för alla de unga spelare som vi har i föreningen att utmanas och utvecklas på sin “hemmaplan” i byn. Det viktiga för oss kommer vara fortsätta utvecklas som lag och går in med en härlig inställning och med ett stort SSIF hjärta i varje match”.

 

  • David: “Såklart lite annorlunda att vara borta under försäsongen, men samtidigt känner jag att det finns mycket som jag kan hjälpa till med och sköta under tiden som man kanske normalt sätt har svårt att avsätta tid för. Jag kommer att ansluta till gruppen med massa energi lagom till att de värsta vädret har lagt sig framåt våren. Det ska också bli en otroligt rolig serie att delta i. Publikmässigt känns det som som att våran div 1 serie är den mest intressanta inom damfotbollen med Göteborgsderbyn, Malmöderby, Halmstadderby, tungviktsmatch mellan FCR B och Häcken B, samt såklart matcherna mellan IFK Göteborg och Malmö FF. Att vi från Södra Sandby IF ska tampas med dessa föreningar och delta i denna serien känns väldigt inspirerande. Det är såklart en ny giv och nya förutsättningar inför 2023, men såklart går vi in i serien med högt huvud och en målsättning att vi ska försöka vinna varje fotbollsmatch vi spelar.”

 

Vi vill här också passa på att tacka Otto för det enormt stora jobb han har lagt ned i Södra Sandby IF sedan hösten 2018. Otto har genom åren satt enorm prägel på spelarna i såväl ungdomslag som i dagens damlag och har med sitt stora kunnande starkt bidragit till både spelarnas individuella utveckling och till damlagets imponerande resa från division 2 till topplag i division 1 under 2022. Återigen ett stort tack till Otto för dessa åren.

F17-laget tilldelas Lions Club Södra Sandbys stipendium!
2022-04-30 21:06

Många är vi som är uppväxta i Sandby som sprungit runt nere vid fästans majbål i byn och storögt tittat på när lågorna tänds och elden sprakat. Ikväll fick vi dock anledning att besöka majbålet av en helt annan orsak. Ikväll fick vi nämligen ta emot Lions Club Södra Sandby stipendium för den eller de i Södra Sandby som under året 2021 bidragit till att sätta Södra Sandby på Sverigekartan. Genom lagets individuella och kollektiva insatser,  med högst landslagsdeltagande av alla föreningar i Sverige i F16-landslaget samt ett SM-silver i F17 SM och SM-guld i Futsal har laget och tjejerna på ett föredömligt sätt representerat Södra Sandby så väl internationellt som nationellt. Ett väldigt hedersamt stipendium från en anrik organisation så väl internationellt som lokalt i byn, som vi såklart är otroligt tacksamma och stolta över att bli tilldelade. Vi säger stort tack till Lions Club Södra Sandby 💙

Nya spelare inför 2022!
2022-02-10 15:41
Stående från vänster: Erica, Agnes, Johanna, Emma, Clara, Saga. Sittande från vänster: Sandra, Hanna, Emelie, Julia A. Till höger uppifrån: Åsa, Emilia, Julia W

Försäsongen är i full gång och vi börjar ladda inför årets seriespel. Detta året spelar damerna i Division 1 och F17 spelar i SM-serien. På träningarna finns det några nya och några nygamla ansikten, men det står nu klart att alla spelar i den blå tröjan 2022. 

 

Agnes är en snabb och bollskicklig spelare som höjer tempot och deltar både i anfall och försvar. Försvararen Clara är stark och har en fin bollbehandling. När hon är på plan är det inte många anfallare som får ta ett avslut. Emelie är bekant med den blå tröjan sedan tidigare. Hon har en bra passningsfot och gör det svårt för motståndarnas anfallare. Emilia har hunnit spela några matcher i den blå tröjan innan årsskiftet. Hennes snabbhet och grymma inställning låter inte motståndarna komma förbi henne utan en fight först. Emma kommer från sin moderklubb GIF Nike. Hon har en fin spelförståelse, kan behandla bollen väl och stabiliserar mittfältet. Erica är tillbaka med sitt driv framåt på planen och kämparglöd. Sedan sist har hon hunnit samla på sig rutin från bland annat fler landskamper och spel i Elitettan. Med styrka och rutin från högre divisioner kommer Hanna och hennes grymma löpsteg bidra till många fina anfall och mål. Johanna har extremt snabba fötter och en fin teknik. Hon är farlig offensivt och har inte några problem med att placera bollen bakom målvakten. Julia A är en stark anfallare som är trygg med att hålla i bollen. Hon har en vass högerfot och skapar många offensiva chanser. Vid sidan av planen kör just nu Julia W på med rehab. Vi ser fram emot när hon gör comeback och då kommer det vara full fart i 90 minuter med många lyckade dribblingar. Saga imponerar med en fin bollbehandling och tempoväxlingar. Hon har inga problem att göra en tunnel och motståndarna får med jämna mellanrum gå och köpa korv. Under 2021 tog Sandra en stor roll i både F17 och Dam, men var då på lån från Borgeby FK. Nu ansluter hon på heltid och kommer fortsätta på mittfältet med sitt lugn och sina precisa passningar. Åsa har tränat med oss stora delar av förra säsongen och har visat att hon alltid ger 100% och är extremt kvick. Hon har redan tagit på sig matchtröjan i futsal och nu vi ser fram emot att hon även bär den utomhus. 

 

Vi säger varmt välkomna till Södra Sandby IF och stort lycka till! 

 

Psst! Om ni vill se några av spelarna lira så har vi många träningsmatcher inbokade innan serien drar igång. Nästa match spelas den 12/2 klockan 14.00 mot Eskilsminne IF i Helsingborg. 

 

Agnes Eklöf, Borgeby FK, 2003

Clara Jereus,  Borgeby FK, 2003

Emelie Nilsson, Sjöbo IF, 1998

Emilia Cindric, Hyllie IK, 2004

Emma Sassler,  GIF Nike,  2004

Erica Persson Welin, Borgeby FK, 2005

Hanna Lundell, Borgeby FK, 1998

Johanna Lindblom,  Borgeby FK, 2002

Julia Altheden,  Borgeby FK, 2005

Julia Welin,  Borgeby FK, 2000

Saga Rowa Karlsson, Borgeby FK, 2005

Sandra Welander,  Borgeby FK, 2003

Åsa Olsson, Torsby IF, 2001

Status F17/dam 2022
2021-12-16 11:15

Nyförvärv:

Rebecka Persson, Borgeby FK

Hanna Lundell, Borgeby Fk

Clara Jureus, Borgeby FK F03

Åsa Olsson, Torsby IF, F01

Fanny Löfstedt, FC Staffanstorp, F03

Johanna Lindblom, Borgeby FK, F02

Erica Persson Welin, Borgeby FK,  F05

Julia Welin, Borgeby FK,  F00

Emelie Nilsson, Sjöbo IF 

Emma Sassler, Gif Nike, F04

Julia Altheden, Borgeby FK,  F05

Saga Rowa Karlsson, Borgeby FK, F05

Agnes Eklöf, Borgeby FK, F03

Spelarförluster:

Emma Larsson, klubb oklart

Izabelle Ragvald, Stehags Aif

Emmy Cavander, FC Staffanstorp 

 

 

Öppna träningar inför och under frimånaden
2021-11-21 17:54

Är du intresserad av att ta nästa steg i din fotbollsutveckling och vill prova på om  damsenior div 1 och/eller en av Sveriges bästa F16-17-miljö är något för dig?

 

Laget leds av Otto Persson (tidigare i Höllviken, LB07 Damallsvenskan och akademichef i KDFF) tillsammans med  David Sjöström och Julia Jonasson och spelartruppen består idag av cirka 30 spelare i åldrarna 30-14 år.  Under 2021 vann vi div 2 med endast ett poängtapp och överlägsen målskillnad. F17 laget gick hela vägen till SM-final och vi har under året varit den mest representerade föreningen i landslagssammanhang för tjejer födda 2005. Det är med andra ord en väldigt ambitiös och målinriktad träningsgrupp du kommer till där vi alltid strävar efter att alla ska utvecklas och utmanas så väl i träning som match. Till säsongen kommer vi spela div 1 med vårt damseniorlag och F17-SM med F17-laget (2005-2006) samt nu under vintern även Futsal Damer div 1 och Futsal SM för F17.

 

Skulle Södra Sandby IF vara av intresse för dig så är du välkommen att ta kontakt med Otto Persson 0709-223365 eller David Sjöström 0707-538348 eller via mail perssonotto@hotmail.com

 

Med vänlig hälsning, Södra Sandby IF Dam/F17

 
Guldpartners
Silverpartners
Bronspartners
SSIF Polare